Skip to main content

Κάλεσμα Κοινωνικής Μέριμνας για Εθελοντές Φοιτητές από το Τμήμα Φαρμακευτικής

Η Μονάδα Προσβασιμότητας της Κοινωνικής Μέριμνας  καλεί ενδιαφερόμενους φοιτητές από το τμήμα Φαρμακευτικής να συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα Προσβασιμότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.

Πιο συγκεκριμένα αναζητούμε εθελοντές φοιτητές που θα  υποστηρίξουν την Μονάδα  στην  δημιουργία προσβάσιμου υλικού, δηλαδή υλικού που οι εντυποανάπηροι χρήστες θα  μπορούν ευκολά να μελετήσουν όπως προσβάσιμο αρχεία  Word και PDF. (Ο όρος Εντυποαναπηρία αναφέρεται στα άτομα  που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου υλικού χωρίς υποβοήθηση λόγω κάποιας αναπηρίας ή ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης, π.χ. τύφλωση)

Για τον λόγο αυτό, εάν θέλετε να βοηθήσετε τους έντυπο-ανάπηρους φοιτητές, δηλώστε συμμετοχή ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ισότιμης πρόσβασης στη γνώση.

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε προσβάσιμα βιβλία και διδακτικό υλικό σε έντυπο-ανάπηρους φοιτητές με τη σάρωση διδακτικού και εξεταστέου υλικού, την επιμέλεια των ψηφιακών εγγράφων και την πληκτρολόγηση χειρόγραφων σημειώσεων.

Ο χρόνος και οι μέρες εθελοντικής συνεισφοράς είναι προσαρμοσμένες στο ωράριο και το πρόγραμμα των εθελοντών και δεν χρειάζεται φυσική παρουσία ή εξειδικευμένες γνώσεις.

Κίνητρα/Οφέλη:
* Εκπαίδευση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργίας επιμέλειας εκπαιδευτικού υλικού για άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
* Διαπιστευμένη προϋπηρεσία από την Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου
* Παρακολούθηση δωρεάν επιμορφωτικού σεμινάρια σε θέματα προσέγγισης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.
* Εκπαίδευση στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα
https://socialwelfare.upatras.gr/volunteer-network/