Αντικείμενο έρευνας
Το Τμήμα Φαρμακευτικής δραστηριοποιείται ερευνητικά σε όλα τα στάδια της ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων, έχοντας εντάξει στο δυναμικό του ερευνητές με πεδία έρευνας στα παραδοσιακά, αλλά και σε νεότερα καινοτόμα αντικείμενα της φαρμακευτικής επιστήμης, τα οποία προκύπτουν από την ταχεία εξέλιξη των βιοϊατρικών επιστημών και τη μετατόπιση από τη γενική αντιμετώπιση στην εξατομικευμένη θεραπεία. Επιγραμματικά, τα ερευνητικά πεδία που θεραπεύονται είναι:
Αναγνωρισιμότητα και ωφέλη
Η ερευνητική δραστηριότητα και αλληλεπίδραση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος έχει επιτύχει σημαντική προαγωγή της έρευνας και της ανάδειξης του Τμήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η προαγωγή αυτή δείχνει σταθερή δυναμική, ακόμα και εν μέσω της πολυετούς πλέον δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Μάρτυρας αυτής της θετικής πορείας είναι ο αριθμός των περίπου 60 δημοσιεύσεων ανά έτος σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά από τους 19 καθηγητές, με πολλές αναφορές και σημαντικό μερίδιο αυτών σε πολύ υψηλής στάθμης περιοδικά, όπως το Nature Genetics, Nature Structural Biology, Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States ofAmerica, Nucleic Acid Research, Biomaterials, Blood, Journal of Controlled Release, κ.λπ. Επιπροσθέτως, η καλή στάθμη αποτυπώνεται στην παρουσίαση πολλαπλάσιων ερευνητικών εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, στη συμμετοχή στην οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων, καθώς και στη συμμετοχή αρκετών καθηγητών του Τμήματος σε διοικητικές θέσεις εθνικών και διεθνών επιστημονικών φορέων (π.χ. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Πεπτιδίων κ.ά.).
Τα μέλη του Τμήματος επιτυγχάνουν ανταγωνιστική χρηματοδότηση από εθνικούς και διεθνείς φορείς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι η παραμονή στα εργαστήρια μεγάλου αριθμού υποψηφίων διδακτόρων (104 έχουν ολοκληρώσει τη διδακτορική τους διατριβή από την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος) και μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και ο εξοπλισμός με σύγχρονα όργανα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην κατοχή του Τμήματος μίας υπερσύγχρονης ερευνητικής υποδομής Βιομοριακού Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού, η οποία εγκαταστάθηκε το 2013 με τη βοήθεια του προγράμματος REGPOT “SEEDRUG” και διαθέτει χαρακτηριστικά και δυνατότητες μοναδικές για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, το Τμήμα Φαρμακευτικής, χάρη της εμπειρίας του και του μοναδικού ερευνητικού εξοπλισμού του, συμμετέχει σε 3 Εθνικές Ερευνητικές Υποδομές στον τομέα των βιοεπιστημών (INSPIRED, OMIC_ENGINE, PlantUP), παρέχοντας υπηρεσίες σε δυνητικούς χρήστες (από τον Ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα), εκτελώντας υψηλής στάθμης ερευνητική δραστηριότητα και εξελίσσοντας καινοτόμες τεχνικές και πειραματικά πρωτόκολλα.
Η Γραμματεία δέχεται τους φοιτητές όλες τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 10:00 – 14:00.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302610962300
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Κεντρικές Υπηρεσίες
Δικτυακές Υπηρεσίες
Φοιτητές