Skip to main content

Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος

H Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας (Greek Pharmaceutical Students’ Federation) είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που φοιτούν σε Τμήματα Φαρμακευτικής Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Όραμα της Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε φοιτητή φαρμακευτικής της Ελλάδας και να προάγει τη συνεργασία, για την εξέλιξη της φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης. Ο Πανελλήνιος χαρακτήρας της Ένωσης υπήρχε από την αρχή της ίδρυσής της και εξακολουθεί να υπάρχει και να ενισχύεται.

Η GPSF είναι αναγνωρισμένο, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Φαρμακευτικής (European Pharmaceutical Students’ Association). Είναι η μοναδική ομάδα Φαρμακευτικής στην EPSA από τη χώρα μας, και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία μέσω του εκλεγμένου εκπροσώπου μας! Όταν κάποιος γίνεται μέλος της GPSF, αυτόματα γίνεται και μέλος της EPSA! Με αυτό τον τρόπο, του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει, σε όλες τις πανευρωπαϊκές δράσεις της EPSA,να ενημερώνεται για αυτές από εμάς, να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά φοιτητικά συνέδρια, summer universities, online health campaigns, trainings (TNT), workshops, mentoring projects, και πολλά πολλά άλλα, αλλά ακόμα μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για το EPSA Core Team εκπροσωπώντας έτσι χιλιάδες φοιτητές Φαρμακευτικής από όλη την Ευρώπη διευρύνοντας τους ορίζοντες στο έπακρο! Μείνε συντονισμένος/η γιατί η GPSF ετοιμάζει το μεγαλύτερο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (EPSA AUTUMN ASSEMBLY 2022 , @epsaaa22) που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας! ...Έρχεται το Νοέμβριο 2022, στην Αθήνα και συμμετέχοντες θα είναι φοιτητές από όλη την Ευρώπη! Εσύ θα λείπεις;

Η GPSF έχει Παράρτημα της έως τώρα στην Πάτρα (GPSF Patras) και έχει την τιμή να εκπροσωπεί και να συμπεριλαμβάνει σε δια ζώσης και online δράσεις της φοιτητές όχι μόνο της Φαρμακευτικής Πατρών αλλά και γενικά φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές από τις ανοιχτές δράσεις της ομάδας, να αποκτούν γνώσεις και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα.

Στόχος της ομάδας μας είναι η ενεργή συμμετοχή σε φοιτητικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, φέρνοντας τη φαρμακευτική, τη γνώση και τους φοιτητές μαζί, μέσα από πολλές δράσεις!

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες διοργανώσεις της GPSF:

1) Public/Online Health Campaigns, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ιατροφαρμακευτικού χαρακτήρα.

2) Συμμετοχή σε συνέδρια της χώρας, είτε εκπροσωπώντας την GPSF σε αυτά (Πανόραμα Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας), είτε ως χορηγοί επικοινωνίας, είτε με την παρουσίαση εργασιών σε συνέδρια, όπως κάθε χρόνο στο ΕΣΦΙΕ με τη συμμετοχή των μελών μας σε Στρογγυλές Τράπεζες, με αποτέλεσμα την απόκτηση γνώσεων αλλά και την αλληλεπίδραση με φοιτητές Ιατρικής.

3) Επιμορφωτικές ημερίδες & Συνέδρια (ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: Αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, Τοξικολογία και Φαρμακευτική, Διατροφή & Συμπληρώματα, COVID-19 και νεότερες εξελίξεις, Πρώτες βοήθειες, Scientific Writing, Ψυχολογία και τοξική στοχοθέτηση, Ενημέρωση Erasmus κ.α.).

4) Εθελοντικές δράσεις, όπως συμμετοχή σε αιμοδοσία, το Pink the City, συλλογή τροφίμων

5) "Learn from the experts!", όπου μέλη μας έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με κάποιον ειδικό μέσω συνέντευξης για ένα θέμα που απασχολεί το ευρύ κοινό το οποίο στη συνέχεια κοινοποιείται στο Youtube! Στο κανάλι μας, μπορείτε να δείτε τα ως τώρα δημοσιευμένα Learn from the Experts!

6) Επιστημονικά Άρθρα: Κάθε μήνα αναρτώνται επιστημονικά άρθρα, σε συνεργασία με τα μέλη ΔΕΠ όλων των Τμημάτων Φαρμακευτικής της χώρας.

7) Fun Facts για ενδιαφέροντα θέματα φαρμακευτικού ενδιαφέροντος που γράφουν τα ίδια τα μέλη μας εξασκώντας τις συγγραφικές τους ικανότητες.

8) Trainings από τους/τις Trainers της GPSF, όπως για παράδειγμα έχουν γίνει για τα Soft Skills, Team bonding, Pharmacy Management, και την Ψυχολογία των φοιτητών!

9) Δράσεις Επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως το Career Month! Μια δράση που έχει γίνει θεσμός πλέον κάθε χρόνο από την GPSF. Επαγγελματικές ευκαιρίες καριέρας, ομιλίες από λαμπρούς επιστήμονες και καθηγητές και μετάδοση εμπειρίας και γνώσεων από επιτυχημένους Φαρμακοποιούς ή εργαζόμενους στον κλάδο της Φαρμακευτικής είναι εκεί για να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να κατανοήσουμε τις διεξόδους που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος μετά το πτυχίο!

10) Workshops, όπως δόμηση profile στο Linkedin

11) Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φαρμακευτικές εταιρίες, εταιρίες συμπληρωμάτων διατροφής και εταιρείες καλλυντικών και φυσικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια σύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας και ενημέρωση για τις ανάγκες και τις προοπτικές της.

Όλα τα παραπάνω σου κίνησαν την περιέργεια και σε ενδιαφέρουν; Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα και να ζήσεις μια εθελοντική εμπειρία στο διάστημα της φοιτητικής σου ζωής που έως τώρα δεν είχες σκεφτεί ή τολμησει; Αν ναι, μην διστάζεις, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και έλα να μας γνωρίσεις καλύτερα! Τίποτα δεν είναι δεσμευτικό!

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfA9F4ihPN.../viewform... 

Για να μάθεις ακόμη περισσότερα για την ομάδα, το ύφος και τις δράσεις της μείνε συντονισμένος/η στα social media γιατί, πάντα κάτι καινούριο ετοιμάζεται! Θα μας βρεις σε Instagram (@gpsf_patras) , Facebook, LinkedIn, Youtube, Twitter, με το όνομα GREEK PHARMACEUTICAL STUDENTS' FEDERATION - GPSF (Patras), και θυμήσου να μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα με ότι απορία έχεις!

Ευχόμαστε μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία, και ανυπομονούμε να σε γνωρίσουμε!

-GPSFamily