Skip to main content

Σύλλογος Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος - Σ.Φ.Φ.Ε.

Η ομάδα του "Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος - Σ.Φ.Φ.Ε." αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών Φαρμακευτικής που γεννήθηκε στην Πάτρα το 2014 με αφορμή το ερώτημα «Μετά το πτυχίο τι;».

Πρωταρχικό μέλημα των μελών - προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Φαρμακευτικής από όλα τα τμήματα της Ελλάδος και της Κύπρου - και εθελοντών του Σ.Φ.Φ.Ε. είναι να παρουσιάσουν στους εν δυνάμει κατόχους ενός πτυχίου Φαρμακευτικής τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους δίνονται, τις κινήσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί επαγγελματίες του χώρου και που ένας αυριανός Φαρμακοποιός μπορεί να ακολουθήσει, να διαφοροποιήσει ή/και να βελτιώσει, καθώς και να τους προετοιμάσει για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι.

Η μεγάλη και ενεργός συμμετοχή στο πρώτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος – που πλέον έχει εδραιωθεί ως θεσμός του Πανεπιστημίου Πατρών - ανέδειξε την ανάγκη των φοιτητών Φαρμακευτικής να ενημερώνονται και να συζητούν για ζητήματα του κλάδου τους, με σκοπό να κάνουν την σωστή επιλογή σχετικά με την μετέπειτα καριέρα τους και να προετοιμαστούν να πρωταγωνιστήσουν σε οποιαδήποτε και να είναι αυτή.

Πλέον, η ομάδα διοργάνωσης του Συνεδρίου Σ.Φ.Φ.Ε. από το 2021 και έπειτα συγκροτήθηκε σε Σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος – Σ.Φ.Φ.Ε.», με στόχο να επεκτείνει τις δράσεις του, να τιμήσει την ιστορία του και να εναγκαλισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του! Το σύνολο των δράσεων της ομάδας έχει γίνει γνωστό σαν μία προσπάθεια φοιτητών να αναζητούν και να παρουσιάζουν τρόπους εξέλιξης του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού, σε εποχές που η επαγγελματική ευρηματικότητα και δημιουργικότητα είναι πιο επιτακτικές από ποτέ.

Δράσεις όπως Ημερίδες με ομιλίες μεταπτυχιακών φοιτητών στο εξωτερικό, Δωρεάν Webinars με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες, Workshops σχετικά με την Δημιουργία Γαληνικών Σκευασμάτων και όχι μόνο, Συγγραφή άρθρων επιστημονικού περιεχομένου, επισκέψεις σε Φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας μας και φυσικά το Συνέδριό μας -που ξεκίνησε το 2014 ως το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο διοργανωμένο αποκλειστικά από εθελοντές φοιτητές Φαρμακευτικής και πλέον πραγματοποιείται ανά 2-3 χρόνια- στοχεύουν προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 

ΣΚΟΠΟΙ

Ο "Σύλλογος Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος - Σ.Φ.Φ.Ε." είναι μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού και μη συνδικαλιστικού χαρακτήρα και οι σκοποί της είναι οι ακόλουθοι:

 • Η πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων.
 • Η δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα.
 • Η ενημέρωση των φοιτητών Φαρμακευτικής για τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα της Φαρμακευτικής επιστήμης.
 • Η παρουσίαση στους εν δυνάμει αυριανούς κατόχους ενός πτυχίου Φαρμακευτικής τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους δίνονται, τις προκλήσεις και δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, τις κινήσεις στις οποίες ήδη έχουν προβεί επαγγελματίες του χώρου και που ένας αυριανός Φαρμακοποιός μπορεί να ακολουθήσει, να διαφοροποιήσει ή/και να βελτιώσει.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δράσεις για την πραγματοποίηση των σκοπών της ομάδας μας είναι:

 • Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος – Σ.Φ.Φ.Ε.
 • Επιστημονικές Ημερίδες
 • Ομιλίες επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Σεμινάρια
 • Webinars
 • Καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με διάφορα ζητήματα υγείας
 • Workshops
 • Επισκέψεις σε εγκαταστάσεις εταιρειών και ερευνητικών κέντρων
 • Δράσεις υποστήριξης εθελοντικών δράσεων άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων
 • Δράσεις ανάπτυξης Soft Skills
 • Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με διάφορα κοινωνικά ζητήματα
 • Δράσεις Κοινωνικής Προσφοράς

 

ΜΕΛΗ & ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Μέλη του Συλλόγου Σ.Φ.Φ.Ε. μπορούν να γίνουν όλοι όσοι:

 • είναι Προπτυχιακοί ή Μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και οι υποψήφιοι Διδάκτορες σε οποιοδήποτε από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής στην Ελλάδα, ή σε οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα Τμήματα ή Σχολές Φαρμακευτικής στην Κύπρο

Εθελοντές του Συλλόγου Σ.Φ.Φ.Ε. μπορούν να γίνουν όλοι όσοι:

 • είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές σε οποιαδήποτε Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ ή Πανεπιστημίου της Κύπρου και επιθυμούν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς σε οποιαδήποτε δράση του Συλλόγου, χωρίς να δεσμεύονται με οποιοδήποτε τρόπο από αυτόν.

 

JOIN & FOLLOW Σ.Φ.Φ.Ε.

Η ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές Φαρμακευτικής όλων των Τμημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στο να ενταχθούν στο δυναμικό της, προκειμένου να γνωριστούμε σαν συνάδελφοι, να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τα φοιτητικά μας χρόνια, καθώς και για να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλοι μαζί τις απορίες μας σχετικά με το πολυσυζητημένο ερώτημα «Μετά το πτυχίο τι;»!

Οι εγγραφές για Μέλη και Εθελοντές είναι ανοικτές όλο το χρόνο και οποιοσδήποτε φοιτητής/τρια μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση για εγγραφή στην ομάδα του Σ.Φ.Φ.Ε. και μπορείτε να τη βρείτε στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΣΦΦΕ: https://sffe.gr/.

Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να ακολουθήσετε την ομάδα του Σ.Φ.Φ.Ε. στα παρακάτω social media accounts!

 

 FaceBook    LinkedIn  Twitter   Instagram   YouTube   sffe.gr