Skip to main content

Χαιρετισμός Προέδρου

Χαιρετισμός Προέδρου

Γνώση, πραγματική Γνώση, σημαίνει Δύναμη κατά τον Μπαρούχ Σπινόζα, το πνεύμα του οποίου επιτέλεσε με τον διορατικότερο τρόπο το πέρασμα από την αρχαία και μεσαιωνική φιλοσοφία στη νεότερη σκέψη. Και αυτή η τοποθέτηση μέχρι σήμερα δεν διαψεύστηκε. Αλλά για να κατακτηθεί η Γνώση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διερεύνηση, η αναγνώριση, η κατανόηση και η αποδοχή της Αλήθειας. 

Έχετε ως πρωτοετείς Φοιτητές ένα ευεργετικό πλεονέκτημα, μια πραγματική ευλογία: Χρόνο όχι ανεξάντλητο, αλλά Χρόνο ουσιαστικό, παραγωγικό και σύμμαχο. Η αξιοποίηση αυτού του Θείου δώρου είναι καθαρά δική σας Επιλογή και το ανελέητο κυνήγι της Αλήθειας είναι δική σας Υποχρέωση.  

Ζούμε σε μια χώρα που διαλύεται υπό τον εξακολουθητικό ηθικό κατακερματισμό, στο όνομα μιας ανόητης θεώρησης πως η Αλήθεια (ή οι Αλήθειες) είναι ζήτημα πλειοψηφούντων πληκτρολογιοφόρων (οι κονδυλοφόροι σίγησαν πίσω από την αυταρέσκεια και το ναρκισσισμό της δήθεν πνευματικής τους υπεροχής), 

είναι ζήτημα εύπεπτων και εν πολλοίς ανούσιων διαμορφωτών της εικόνας (image makers αυτοαποκαλούνται και το ίδιο τους αποκαλούν οι ανόητα αλαλάζοντες ακόλουθοί τους),

είναι ζήτημα άβουλων και δυστυχώς συντριπτικά απαίδευτων υπευθύνων για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου (δημοσιογράφοι αυτοαποκαλούνται, αλλά δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει ο όρος και το λειτούργημα),

είναι ζήτημα, δυστυχέστατα, μιας πληθώρας υπηρετούντων θεσμούς-πυλώνες της Δημοκρατίας και της Παιδείας της Χώρας, τους οποίους οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μνημονεύουν μόνο με ανεκδοτολογική διάθεση.

Όχι, αγαπητοί μας φοιτητές! Εκκωφαντικά και με κεφαλαία: ΟΧΙ !!!

Η Αλήθεια, η κάθε Αλήθεια είναι εκεί και περιμένει να την ανακαλύψετε, να την κατακτήσετε ΕΣΕΙΣ.

Αποφασίστε πως δεν θα συμμετάσχετε και σεις στο οδυνηρό ηθικό όνειδος της εξουθένωσής της. 

Αποφασίστε πως θα διδάξετε στα δικά σας παιδιά κάτι σημαντικότερο κι απ’ την Ιστορία: Δεν φτάνει να ξέρεις τι είσαι, αλλά οφείλεις να καθυποτάξεις κάθε εχθρό της Αλήθειας, αν αυτός ο κόσμος δικαιούται να εξακολουθεί να υφίσταται.

Σκεφτείτε γιατί σε ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, το Johns Hopkins, είναι γραμμένη στην προμετωπίδα του το: «Veritas vos liberabit» (Η Αλήθεια θα σε απελευθερώσει), για να μην θυμηθούμε τον τεράστιο πρόγονό μας Θουκυδίδη που διατράνωνε πως «Η Αλήθεια Δημιουργεί».  

Διεκδικείστε να γίνετε κοινωνοί της Αλήθειας και σταδιακά θα συνεγερθείτε από τη Δύναμή της.  Για να το κατορθώσετε, όμως, αυτό θα πρέπει να υπερβείτε τα δικά σας Εμπόδια: τον φόβο, την έλλειψη συνειδητότητας, τις επιπόλαιες σκέψεις, τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις αυταπάτες σας. Αν όλα αυτά τα διαγνώσετε έγκαιρα και αποφασίσετε να υπηρετήσετε δια της Γνώσεως την Ανθρωπότητα, τότε θα είστε σίγουροι και θα μπορείτε να διατυμπανίζετε πως κανένα είδος Αλήθειας δεν μπορεί να υπάρξει έξω από τη φυσική νομοτέλεια που είναι προσιτή σε κάθε διαυγές και απροκατάληπτο πνεύμα, κανένα ιερατείο, καμιά ιεραρχία και καμία αγέλη «περιστασιακά πλειοψηφούντων ανοήτων» δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί για την προνομιακή της διαχείριση και την αναπόφευκτη κατά το δοκούν διαστρέβλωσή της.

Τότε και μόνο τότε, θα ερωτευτείτε τη Γνώση, θα ονειρευτείτε πραγματικά δικά σας όνειρα, θα δημιουργήσετε και, εν κατακλείδι, δεν θα αποτελέσετε το «ἄχθος ἀρούρης» που δίκαια μπορείτε ως χαρακτηρισμό να αποδώσετε σε όλους όσους σας προσέφεραν τον κόσμο που σεις οφείλετε να αλλάξετε.

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά !!!

Οκτώβριος 2023,

Καθηγητής Σωτήρης Νικολαρόπουλος

Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής

 

Γραμματεία

Η Γραμματεία δέχεται τους φοιτητές όλες τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 10:00 – 14:00.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302610962300


Γενικές πληροφορίες