Χαιρετισμός Προέδρου

  • Home
  • TMHMA
  • Χαιρετισμός Προέδρου

Χαιρετισμός Προέδρου

Τον Μάιο του 1935, στο μεγαλύτερο επιστημονικό περιοδικό της εποχής Physical Review δημοσιεύεται μια εργασία την οποία υπογράφουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα στο χώρο της Επιστήμης όπως ο θείος Αλβέρτος (κατά κόσμο A. Einstein), ο Β. Podolsky και ο Ν. Rosen, από τα αρχικά των οποίων θεμελιώθηκε το EPR Effect, σύμφωνα με το οποίο η Κβαντομηχανική που μόλις είχε εμφανιστεί με εκκωφαντικό τρόπο στο προσκήνιο και ανέτρεπε την επιστημονική “τάξη”αιώνων, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ανορθόδοξη, ισχνά τεκμηριωμένη και ελλιπέστατη θεωρία. Η θέση τους αυτή προέκυπτε από το αποτέλεσμα στο οποίο ορθότατα είχαν οδηγηθεί επιλύοντας τις προτεινόμενες από την Κβαντομηχανική εξισώσεις, σύμφωνα με το οποίο αν δύο σωματίδια αλληλεπιδράσουν μια φορά μεταξύ τους, τότε θα συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν σε άπειρη απόσταση και σε άπειρο χρόνο. Ούτω πως προέκυψε ο όρος “Togetherness in Separation” ο οποίος, είναι πρόδηλο πως, προκαλεί τουλάχιστον σύγχυση σε φυσιολογικά λειτουργούντες εγκεφάλους. Το 1983 στο CERN αυτή η φαινομενικά απίθανη “ιδιοτροπία” της Φύσης αποδείχθηκε πειραματικά και οι ερασιθάνατες ευχές ή/και κραυγές ενταφιάστηκαν οριστικά.

Ηθικά Διδάγματα και Οδηγίες προς τους περί την Επιστήμη (και όχι μόνο…) Ναυτιλλομένους:

  1. Δεν υπάρχουν Αυθεντίες. Υπάρχουν μόνο Αλήθειες οι οποίες αποδεικνύονται και ήδη αρκετές από αυτές έχουν προκύψει από την αμφισβήτηση.
    Αμφισβητείστε με επιμονή, ειλικρίνεια και ευγένεια τους πάντες, δομείστε τον δικό σας στέρεο κόσμο και δεχθείτε την κριτική όχι ως αμφισβήτηση, αλλά ως ζωτική δύναμη παραγωγής τής Αλήθειας. 
  2. Ονειρευτείτε. Ερωτευτείτε τα όνειρά σας, περιενδύστε τα αμετροεπώς με ψυχή και τόλμη και αγαπήστε τις νίκες και τα άστρα. Η Γνώση που μπορείτε να κατακτήσετε τελειώνει εκεί που εσείς θα αποφασίσετε πως τελείωσε και, τότε και μόνο τότε, η δική σας επανάσταση θα ενταφιαστεί αμετάκλητα.
  3. Το Λάθος είναι αποδεκτό και για τους νεότερους επιβεβλημένο. Και απευθυνόμενος στη Νεότητά σας, σας προσκαλώ να αντιληφθείτε βιωματικά και καθ΄ υπερβολή αξιωματικά, πως η νεότητα δεν είναι απλά μια χρονική περίοδος της ζωής. Είναι μια εξόχως διανοητική κατάσταση και πιστέψτε το. Διαχωρίστε τα ρόδινα χείλη, τα σμιλευμένα σαν σε πηλό μπράτσα και τα καλλίγραμμα άκρα από τη δύναμη της Θέλησης, τον οίστρο της Φαντασίας, την καθαρότητα του Βλέμματος, τον ύμνο στα Αισθήματα, την κραυγή των Συναισθημάτων, την ένδεια της επιδίωξης μιας ήρεμης Ζωής. Μην λιποτακτήσετε από τα δικά σας Ιδανικά και Όνειρα και μην επιτρέψετε τα υπέροχα πρόσωπά σας να στιγματιστούν από την ανοησία, το γρήγορο και το εύπεπτο, έχοντας λησμονήσει τους ανείπωτους οδυρμούς της ηθικής έκπτωσης. Είστε Νέοι και πρέπει να ζήσετε ως Νέοι, διατηρώντας ατέρμονη την ηδονή για το τρελό πανηγύρι της Ζωής.

Ολοκληρώνοντας, οφείλω ισχυρά να σας υπομνήσω πως ο Φόβος, η Αναποφασιστικότητα, ο Κυνισμός, η Απελπισία, η Αμφιβολία, η Δειλία, η άσκοπη Δολοφονία του χρόνου, ο Εφησυχασμός, η Αδιαφορία, ο Συμβιβασμός, η άγνοια της Αυτοκριτικής και τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα είναι δικά μας προνόμια, είναι οι γενεσιουργές αιτίες της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνετε και, ούτω πως, οι αναπόδραστα δικοί σας ανίεροι Εχθροί.

Ο δικός σας Αγώνας και η δική μας Ευχή είναι να σας καμαρώσουμε,

Παιδιά Καπεταναίων από τα Ψαρά
κι όχι των Προεστών εγγόνια…

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά !!!

Οκτώβριος 2022,

Καθηγητής Σωτήρης Νικολαρόπουλος

Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής

 

Γραμματεία

Η Γραμματεία δέχεται τους φοιτητές όλες τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 10:00 – 14:00.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+302610962300


Γενικές πληροφορίες