Skip to main content

Πρόγραμμα STRAWBERRY (2021-2023)

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ( Strawberry )

Χρονική Διάρκεια: 2021-2023

Χρηματοδότηση : ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ: «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου Τ2ΕΔΚ-01924).

Συντονιστής Σύμπραξης: Δρ Ευάγγελος Τσορμπατσίδης, Berryplasma-World ΕΠΕ

Συμμετέχοντες Φορείς: Δύο ( Berryplasma WORLD ΕΠΕ - ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών)

Επιστημονικός Υπεύθυνος ΠΠ : Καθηγητής Βασίλειος Παπασωτηρόπουλος, Τμήμα Γεωπονίας

Κύριοι Ερευνητές : Αναπλ. Καθηγήτρια Φωτεινή Λάμαρη

Στόχος της παρούσας πρότασης χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθοδολογίες είναι η αξιολόγηση και η εύρεση γονοτύπων φράουλας με υψηλή παρουσία αρωματικών ουσιών, χαμηλή περιεκτικότητα σε οξέα και ικανοποιητική συγκέντρωση σακχάρων, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια ποικιλία υψηλού παραγωγικού δυναμικού, που ταυτόχρονα θα είναι προσοδοφόρα για τον παραγωγό και ελκυστική για τον καταναλωτή. Επιπλέον στόχος είναι η εύρεση μοριακών δεικτών που θα χρησιμοποιηθούν στην διάκριση των γονοτύπων και την υποβοήθηση προγραμμάτων γενετικής βελτίωσης.

Πρόγραμμα STRAWBERRY (2021-2023)